В сърцето на Несебър

Локация

Разположен стратегически в новия град на Несебър, Мистрал предлага най-доброто от двата свята. Едновременно е на комуникативна локация в близост до всичко необходимо – магазини, аптеки, банки, транспорт, но и на тиха и спокойна алея предлагаща изумителни морски панорами. Няколко минути пеш в северна посока ви делят от най-големия български черноморски курорт Слънчев бряг. Кратка разходка на юг пък, в края на живописен провлак, кацнал на впечатляващ скалист полуостров, ви очаква единственият български град, отличен от ЮНЕСКО като световно културно наследство – старата част на Несебър. Тръгнете ли по калдъръмените му улички, покрай живописните крепостни стени, къщи, средновековни църкви, вятърни мелници, сякаш се пренасяте в друго време. Художници предлагат картини, пъстри магазинчета канят да си изберете сувенир, а отвсякъде наднича морето, обгърнало този чуден град. В златната среда между него и Слънчев Бряг, ви очаква комфортния пристан Мистрал - с ароматно кафе, освежаващи напитки и безупречно гостоприемство – за вашата съвършена лятна почивка.

На минути от безбройЗАБАВЛЕНИЯ И ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

Слънчев Бряг
Най-големият български курортен комплекс предлага инфинитивни опции за забавление, рекреация, почивка, пазаруване, разходки. Предпочитана лятна дестинация за безброй гости от цял свят.
Аква паркове и забавления
Безчет атракции в близост очакват любителите на забавата. На ваше разположение са няколко близки аквапарка, сърф и тенис училища, картинг писта, лунапарк, боулинг, джетове, полет с парашут и много други.
Яхтено пристанище Свети Влас
Носи очарованието и класата на колегите си от Лазурния бряг. Приканва да се разходите по суша и вода и да разгледате околностите удобно настанени на палубата на яхта или катер.
Църкви и етнография
Свети Влас е дом на старинната църква Свети Атанасий от 1864 г. На 15 км. се намира с. Медово, където има красиво шато в стара българска стилистика. Етнографски комплекс има и в с. Бата (30 км.), както и в с. Еркеч (35 км.)
Иракли
Мястото, където река Вая се влива в морето е истинско райско кътче, където природата е съхранена в чист и див облик. Неслучайно, това е един от най-красивите плажове на България. Очаква ви на 20 км. в северна посока.
Поморие
Старинно Анхиало е дом на едни от чудесата в полза на здравето - лиманната кал и лугата. Градът привлича и с живописна атмосфера и любопитни кътчета като Музея на солта и Яворовите скали.
Разходка с лодка
Многобройни корабчета канят на разходка из водната шир. Отлична възможност да поемете на живописно морско пътешествие.

Открийте съкровищатана старинен Несебър

Част от световното богатство
Единственият български град част от световното културно наследство на ЮНЕСКО
Крепостни стени и кули
Старият град е заобиколен с каменни зидове, обграждали го още по времето на траките. Части от съоръженията са запазени до днес.
Археологически музей
Разположен в началото на стария град, той показва Несебър през вековете чрез многобройни ценни експонати.
Етнографски музей
Негов дом е къща Москояни, издигната през 1840 г. от богат гръцки търговец. Кани да разгледате бита на старите обитатели на града.
Старата Митрополия Света София
Посрещала вярващите от построяването си през V в., днес от нея останали са внушителните ѝ зидове. Чертаят рамката на храма и събират художници, фотографи, гости на града.
Старинни църкви - музеи
Някога, църквите на малкия полуостров са били над 40. До днес, съхранени и отворени за посещение като музейни обекти с изящни стенописи, са пет от тях.
Вятърните мелници
Днес запазени са три от вятърните мелници на Несебър, издигнати през 19 в. Едната е в началото на новия град, другата на провлака, а третата на северния бряг на стария град.
Възрожденски къщи
Черноморските къщи в стария Несебър са живо въплъщение на историята. На два ката, от камък и дърво, до днес над сто от тях продължават да са обживяни уютни домове.
Църква Успение Богородично
Единствената действаща днес църква в стария Несебър отваря врати през 1873 г. Нейните фрески и дърворезби са впечатляващи художествени произведения, които си струва да видите.
Статуята на Рибаря
Издига се на провлака и посреща гостите на стария Несебър. Дело е на скулптора Ставри Калинов и отдава почит на изконния тукашен занаят: рибарството.
Античен амфитеатър
Разположен в началото на стария град точно до пристанището, той и днес е сцена на многобройни културни и обществени събития.
Пясъчните дюни
Обявени за природна забележителност през далечната 1976 г., те са любопитен феномен, който привлича на разходка гости от близо и далеч.
Как да стигна?
  • GPS координати: 42.66298108568169, 27.719446794798333
  • Вижте как да стигнете с помощта на Google Maps
  • Може да ни намерите на адрес: България, Несебър, ул. "Хан Крум" №22

Запознайте се съсНесебър

простор